loading
Kliknite za Opel LiveChat
chat

ČIŠČENJE IN POLNJENJE KLIME

Vzdrževanje klimatske naprave je izredno pomembno, saj pravilno vzdrževana klima pomeni udobje in svežino v vašem avtu. Nepravilno vzdrževana klima pa lahko zaradi mikroorganizmov, ki se naselijo v klimatskem sistemu, pomeni tudi grožnjo vašemu zdravju.

Priporočamo vam, da vaše vozilo pripeljete na strokovno dezinfekcijo in polnjenje z ustreznim plinom za klime vsaj enkrat na dve leti. Z ustreznim vzdrževanjem klimatskega sistema se podaljša tudi življenjska doba klimatske naprave. 

POSEBNA UGODNOST V VSEH POSLOVNIH ENOTAH AVTOTEHNE VIS: Čiščenje avtoklime že od 9,90€ !


Vsi vemo, kako prijetno je v vročem poletju vklopiti avtoklimo in se voziti v ohlajenem vozilu. Vendar pa ali veste, da tudi klima potrebuje redno vzdrževanje? Vsakodnevna uporaba namreč obrabi tesnila, v filtrih se nabirajo smeti in bakterije. Pri slabo vzdrževani klimi se pogosto pojavi tudi neprijeten vonj, ki je posledica nabiranja bakterij v klimi vašega vozila. Poskrbite torej za pravočasno čiščenje in vzdrževanje.

Ob rednem servisiranju in pregledih je vzdrževanje klime lahko zelo ugodno. To ne velja le za starejše avtomobile, ampak tudi za novejše, saj je klima za avto sestavljena iz številnih gumijastih cevk in tesnil, ki ne tesnijo stoodstotno. Skozi mikroskopsko majhne luknjice in pore cevi, tesnil ter ohišja kompresorja hladilni plin dejansko vseskozi uhaja v ozračje. Po nekaterih podatkih avtoklima izpusti približno deset odstotkov plina letno.

Po približno štirih ali petih letih uporabe, lahko pa tudi že prej, tako iz sistema uide že precej avtoplina. Avtoklima takrat začne hladiti opazno manj učinkovito in potreben je obsežnejši servis. Z rednim mazanjem cevi in tesnil podaljšamo življenjsko dobo klimatske naprave in upočasnimo uhajanje plina. Vsaj na vsaki dve leti je priporočljivo obiskati strokovnjaka, ki premeri, ali je avtoklima še učinkovita.

NOVOST V AVTOTEHNI VIS LJUBLJANA - TEHNOLOŠKO DOVRŠENO VZDRŽEVANJE AVTOKLIME Z OZONOM: naši strokovnjaki lahko sedaj očistijo vašo avtoklimo z ozonom, ki je za razliko od plina bolj učinkovit, saj ne poznamo bakterije, ki bi bila odporna na ozon!

Preverite pakete, ki smo jih pripravili za vas. Izberite si, kaj bi bilo za vas primerno in se oglasite v Avtotehni Vis v Ljubljani, Kranju, Škofji Loki ali Grosupljem!

*V primeru dodajanja plina se obračuna strošek plina po uradnem ceniku. (0,06 €/g)

Na vrh